7 Şubat 2016 Pazar



                                                           SENİN BAHÇEN


  Sevgili Dostlar merhaba,
Bu yazımızda sizlere 'Senin Bahçen' projemizi tanıtmak istedik. Benimbahceden.com olarak doğuşumuzun esas konusu olan Senin Bahçen projesinin amacı;

Doğal ve sağlıklı beslenmek, çocuklarına onlar gibi saf ve güvenilir besinler sunmak isteyen ama şehirlerde bu fırsatı pek bulamayan dostlarımızın yanlış uygulamalardan korunmasını sağlamak istiyoruz.

Çocuklarının önüne sağlıklı ve güvenilir besinler koymak isteyen anne ve babalar, belediyelerden yada özel kişi ve kurumlardan hobi bahçesi adı altında bahçeler kiralayarak, bu alanlarda sebze ve meyve yetiştirip, sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmaya çabalamakta. Ama bu çabaları hobiden öteye geçememektedir.

İnsanlara tarım öyle bir anlatılmaktadır ki; şehir hayatından bıkıp doğal hayatın içinde olmak isteyenler süslü cümlelerle tutsak alınıp, birer bahçe kilayıveriyorlar. Asıl sorun işte şimdi başlıyor. İnsanlar kendi bahçelerine sahip olmanın hevesiyle ilk birkaç hafta, bahçelerine gidip toprakla haşır neşir oluyorlar. Daha sonrasında bahçelerine birşeyler ekip dikmek istediklerinde sorunlar başlıyor birer ikişer.

Zaten bir kaç binliradan ucuza bahçe sahibi olamazken, bu sefer fidesiydi, tohumuydu bitki besleme ürünleriydi derken bir okadar para da ziraatçılara harcama yapmak zorunda kalıyorlar. Bu sorunu da aştıktan sonra ekim dikim işleri yapılıyor. İlk hafta bakım tamam. İkinci, üçüncü hafta derken, hafta içi iş, geçim ve trafikten insanların haftasonu adım atacak hali kalmıyor. Bu hafta gitmeyelim bahçeye, bir haftadan birşey olmaz, deniliyor. Bir haftasonu demek 15 gün demek. Yaz sıcağında o bitkiler 15 gün susuzluğa dayanmıyor tabiki ve bir daha gitmeye gerek kalmıyor.

Tarım emek ister, sebze meyve yetiştirmek alınteri ve zaman harcamak ister. Tarım yapmak, tüketeceğiniz ürünleri yetiştirmek hobi olamaz. Hobi olarak pekala balkonunuzda iki kök biber, bir kök domatesin yanında bir kaç saksı yeşillik yetiştirebilirsiniz ama hobi olarak bir bahçeyi koruyamazsınız.

İşte benimbahceden.com olarak, sağlıklı ve güvenilir gıda isteyen, aynı zamanda yılda bir kerede olsa bahçesiyle ilgilenip ürünlerinden toplamak isteyenler için Senin Bahçen projesini hayata geçirdik.

Kendi bahçesinde, kendi ürünleri yetiştirilenlerin arasında yerinizi nasıl alacaksınız? Sistem nasıl işliyor?
benimbahceden.com olarak 50 ve 100 metrekare yazlık, 50 ve 100 metrekare kışlık olmak üzere iki seçenek sunuyoruz. Buraya tıklayarak 30 Mart a kadar  istediğiniz bahçeyi kiraladığınızda, sizin istediğiniz doğrultuda aşağıda listelenen ürünlerden bahçenize dikiyoruz. Bahçenizin tüm ekim dikim ve bakım işlemleri tarafımızca yapılıp haziran ayı içerisinde başlayıp, 12-15 hafta boyunca her hafta pazartesi günleri bahçenizde sizin için yetiştirdiğimiz ürünleri toplayıp, salı günü kargoya teslim ediyoruz. En az 12 hafta boyunca kendi bahçenizden mutfağınıza gelen tamamen geleneksel yöntemlerle üretilmiş birbirinden leziz sebze ve meyveler. Tabi ki istediğiniz zaman gelip kendi bahçenizle ilglenebilir ve ürünlerinizden toplayabilirsiniz.

ÜRÜN LİSTESİ
1) Domates
2) Biber
3) Patlıcan
4) Fasülye
5) Salatalık
6) Kabak
7) Dolmalık Biber
8) Acur
9) Bamya


12 Ocak 2016 Salı

www.benimbahceden.com dostlarına önemli duyuru!!! Lütfen Okuyun!!!
Sevgili dostlar, benimbahceden.com 'u kurarken kendimize verdiğimiz bir sözümüz vardı. Elimizin değmediği, alnımızın terinin olmadığı hiçbir ürünü, üretim aşamalarını görmediğimiz hiçbir ürünü yani üretmediğimiz ürünü sizlere sunmayacaktık. Bu sözümüz en önemli kırmızı çizgimiz. 9 ay gibi kısa bir sürede, bu sözümüzü tutma zamanımızın geleceğini hiç tahmin etmiyorduk. Bu yüzden, bahçe kiralayan dostlarımızın bahçeleri haricinde, kendimizce siparişlere yeteceğini düşündüğümüz kadar bir alana sebze ektik. Facebook ve İnstagram haricinde internet ortamında hiçbir reklam ve tanıtımımız olmamasına rağmen, ürünlerimizle sizlerin güvenini kazanmayı anlatamayacağım bir mutluluk içinde kazandık. İşte bugün, kuruluş sözümüzü tutmanın zamanı geldi. Bahçelerimizde yetiştirdiğimiz sebzeler artık talebi karşılayamaz oldu. Bu duruma üzülelim mi? Sevinelim mi? Bilemez olduk. Müşteri kaçırmamak için siparişleri karşılamak aslında çok kolay. Hele ki Aydın gibi bir yerde. Git başka üreticiden al, paketle ve gönder. Peki ya sözümüz. Hadi sizi kandırdık, ya kendimiz....
Pazarlardan, sebze meyve halinden yada diğer üreticilerden aldığımız ürünleri, sizlere kendi bahçemizden diye sunduğumuzda diğerlerinden ne farkımız kalacak?
İşte bu yüzden bu haftadan itibaren, yeni sebze siparişi alamayacağız. Niye mi daha fazla alanda ekim yapmadık?
Ne kadar ürün satacağımızı bilmeden üretim yapmak, yani fazladan üretim yapmak, bize daha fazla maliyet getirecekti. Fazla alanda yaptığımız kimyasalsız üretimden elde ettiğimiz, ürünleri size sunamazsak yada yeterli talebi alamazsak, normal üretim yapılan ürünlerle aynı kategoride ve aynı değerde satılacaktı. Ve bu bizi altından kalkamayacağımız maliyetlere sürükleyip zor duruma sokacaktı. Birinci senaryo böyle. İkinci senaryo ise daha kötü bizce. Doğal üretim, kimyasalsız üretim yapıyoruz diyerek normal üretim yapıp talep olmayan fazla ürünleri toptancılara satıp karlılığımızı sürdürecektik. Karlılığımız devam edecek çünkü kiyasallar sayesinde daha az alandan daha çok miktarda ürün alacaktık.
Yaz sebze ve meyve sezonuna daha hazırlıklı gireceğiz. Ama önceliğimiz sipariş aldığımız kadar üretim yapmak olacak. Hayalimizdeki dürüst üretimin yapılabilmesinin tek yolu bu. Kim için, hangi ürünü, ne miktarda üreteceğimizi bilmeliyiz.